Hi!

Nem tudom, miert van az, hogy a neten futotuzkent terjednek a valosagalap nelkuli dolgok. Evekig. Mindenki ellene van, mindenki utalja oket (ugy mint a TV-sorozatokat - senki sem nezui, megis mindenki jol informalt), es megsem kopnak ki az ido folyaman.

 

Az ertelmes dolgok viszont passzivak maradnak. Nincs tamogatottsaguk. Miert? Ennyi lenne a nep szellemi nivoja? 

Itt majd hangot adok a serelmeimnek, a meglatasaimnak. Probalok en nyugati kultura szerint elni, amit sok mas honfitarsam is lat odakint pl. sieles alkalmaval, ami tetszik is neki, de valahogy a Lajtan innen mar elfelejti alkalmazni!

Ime az elso okossag, hogyan segitsuk a masik ember munkajat, ha bajba kerulnenk! 

"Értelmes kezdeményezés!

"A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon. A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim.
E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni. Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe és hatékony lehet. Amennyiben érdemesnek találja, kérem továbbítsa ezt az e-mailt ismerőseinek, hogy egyre jobban elterjedjen.
Határ Gábor
mentőápoló (OKJ), OMSZ-KDR, Szfvár mentőtiszt hallgató, PTE-ETK, Pécs"

Utana neztem a neten, a Wikipediaban is olvashattok rola:
http://en.wikipedia.org/wiki/In_case_of_emergency - ez nem hoax, batran lehet terjeszteni!

 

Szep napot!

Szerző: bubacsek  2009.03.27. 11:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bubacsek.blog.hu/api/trackback/id/tr621028905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása